Metaal bevestigen met materialen

Metaal bevestigen met materialen

9 maart 2021 0 Door Redactie

Wanneer je metaal aan een ander materiaal wil bevestigen zonder te boren en schroeven, kun je gebruik maken van speciale metaallijm. Vaak is het een twee componentenlijm, dit betekend dat je twee vloeistoffen mengt om er een sterke lijm van te maken. Je kunt er niet alleen metaalsoorten mee bevestigen, maar ook metaal met hout of keramiek. Door de lijm aan te brengen op beide materialen, deze op elkaar te drukken en uit te laten harden zorg je voor een perfecte hechting. Het is eenvoudiger dan lassen en je hoeft er geen opleiding voor gehad te hebben. 

Ideaal om mee te werken

Het is eenvoudig om met de metaallijm te werken, nadat je de ingesmeerde delen hebt bevestigd gaat de lijm pas stollen. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat de lijm al hard is voordat je maar iets hebt gedaan, de lijm is tevens hittebestendig dus nabewerken van het metaal is geen probleem. Zijn de onderdelen eenmaal op elkaar bevestigd, dan is in een razend tempo de lijm hard. Je kunt zelfs in het metaal of hout boren nadat het aan elkaar bevestigd is. Omdat de lijm watervast is kun je deze zowel binnen als buiten gebruiken.

metaallijm

De lijm is overal toepasbaar

Of je de metaallijm nu gebruikt in en om het huis, of om bij je boot te gebruiken. De unieke eigenschappen van de lijm zorgen ervoor dat je deze overal kunt gebruiken, binnen, buiten of ergens waar het vochtig is. Wel is het goed om je eigen erin te verdiepen welke metaalsoort je moet lijmen, niet iedere lijm van mesaproducts.nl is geschikt voor elk soort metaal. Heb je er twijfels over of weet je niet welke lijm je nodig hebt, je kunt altijd contact opnemen met een van de medewerkers van de webshop.