23 januari 2022

Meubels binnenshuis oliën

2 min read
Meubels binnenshuis oliën

Het oliën van meubelen van hout en beton zorgt ervoor dat het beschermd is tegen drinken zoals bier, wijn en koffie. Het is dus geen probleem als er per ongeluk een glas drinken op het meubelstuk valt. Door de goede bescherming die de producten van Osmo bieden hoeft er geen tafellaken of onderzetters gebruikt te worden. De olie zorgt ervoor dat er geen kringen en vlekken in het hout kunnen trekken. Naast dat de meubelolie goed beschermd geeft het ook een mooie uitstraling aan het meubelstuk.

Natuurlijke olie voor meubelen

De natuurlijke en plantaardige ingrediënten in de producten van Osmo maken dat de producten zeer geschikt zijn voor het oliën van meubels. Wist je dat de binnen producten van Osmo bestaan uit plantaardige oliën en wassen zoals: sojaolie, zonnebloemolie, distelolie en candelillawas? Er komen dus geen dierlijke ingrediënten aan te pas. Daarnaast zijn de oliën na droging veilig voor mens dier en plant. Ook bevatten de producten het keurmerk: ‘voedselveilig’. Dit maakt het natuurlijk zeer geschikt voor keukens, tafels en snijplanken.

Meubels van beton

In eerste instantie zijn de producten van Osmo ontwikkeld en bedacht voor het behandelen van hout. Maar sinds kort zijn er producten voor het behandelen van binnen beton en voor buiten steen, zoals tegels. De Osmo Betonolie is het product voor het oliën en impregneren van beton. Dus ook salontafels die gemaakt zijn van beton kunnen worden beschermd tegen vlekken en kringen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het aanbrengen van de Osmo Betonolie.

Meubels binnenshuis oliën

Hoe moet ik een meubel oliën?

Het is altijd belangrijk om te weten of de tafel of stoel al behandeld is en met welk product. Zoals je wel kunt bedenken kunnen niet alle producten van alle merken op elkaar hechten. Vooral de producten van Osmo moeten echt de samenwerking aangaan met het hout. Als het hout al behandeld is met een lak, verf of water gedragen beits dient dit eerst van het meubelstuk te worden geschuurd. Het advies voor het schuren is om te beginnen met korrel 40, dit is een grove korrel, maar verwijderd echt de oude laag van het hout. Daarna schuren met korrel 80 en eindigen met korrel 120. Door te eindigen met korrel 120 kan de Osmo olie goed worden opgenomen in het hout.  Als een tafel nieuw en onbehandeld is hoeft deze natuurlijk niet geschuurd te worden.

Olie aanbrengen op het hout

Er zijn twee manieren op het hout te behandelen. Bij de ene manier maak je gebruik van een microvezelroller. Hierbij hoef je maar twee lagen aan te brengen op het nieuwe of geschuurde hout. Gebruik altijd een microvezelroller, andere rollers zorgen er namelijk voor dat de Osmo te dik wordt aangebracht.

De andere manier is het poetsen van de olie op het hout. Hierbij heb je iets meer controle, maar moeten wel meerdere lagen worden aangebracht, namelijk 3 a 4. Zorg er bij deze manier ook altijd voor dat je poetst in de richting van de houtnerf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *