Een mobiele kraan te koop op trucks.nl

Een mobiele kraan te koop op trucks.nl

31 december 2020 0 Door Redactie

Als je van Amsterdam naar Zwolle rijdt dan kom je over de veluwe. Daar ergens langs de snelweg staat een heel groot terrein waar enorme hijskranen staan. Ik heb me vanaf kleins af aan al afgevraagd waarvoor zulke hijskranen precies gebruikt worden. Naast zulke grote hijskranen waarvan ik altijd onder de indruk was, zijn er veel meer soorten kranen. Deze blog gaat over mobiele kranen en waar zo’n mobiele kraan te koop is. Hopelijk steken jullie als lezers wat op over dit onderwerp! Veel leesplezier!

 

Wat is een mobiele kraan precies?

Om maar met de deur in huis te vallen is een mobiele kraan een torenkraan die verreden kan worden. Deze heeft dus of wielen of rupsbanden. Dat de kraan verreden kan worden is ook op te maken uit de beschrijving ‘mobiele’ kraan. Maar wat is een torenkraan precies, en waarvoor gebruik je die? Een torenkraan is een groot mechaniek die elektronisch kan uitschuiven tot een lange lengte. Aan het einde van zo’n kraan kan van alles zitten, zoals een bakje om een persoon te vervoeren of een speciale (grijp)haak. Dit verraadt direct ook de functie van een mobiele kraan. Je kunt een mobiele kraan het best gebruiken om bij plekken te komen waar je gewoonlijk niet bij kan. De schuifarm of toren van de kraan zorgt ervoor dat een persoon of een mechaniek op de plek kan komen waar je normaal niet bij kan komen. Een bekend voorbeeld van een mobiele kraan is de brandweerauto! Hier wordt de kraan gebruikt om bij hoge verdiepingen te komen van een huis of flat, om bij een boom te kopen waar een katje in zit, of om van grotere hoogte water te kunnen spuiten op een vur.

 

Hoe kies je de juiste mobiele kraan?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten mobiele kraan, elk ontworpen voor een ander doeleinde. De meeste kranen zijn op wielen, en een enkel op rupsbanden. De conventionele kraan is de mobiele hijs- of torenkraan. Er is ook een serie terrein kranen, die zowel op bouwplaatsen als openbare wegen kunnen rijden. Waar de torenkraan vaak op een vrachtwagen gemonteerd is, is het onderstel van de terreinkraan vaak met een veel plattere cabine. Van de terrein kranen zijn er verschillende modellen, bijvoorbeeld speciaal voor ruwe terreinen of juist voor het gebruik in de stad. Welke mobiele kraan je het best kunt kiezen hangt helemaal af van het doeleinde. Voor de meest zware hefwerkzaamheden is een mobiele torenkraan of een van de vele terreinkranen de beste optie, omdat deze vaak het verst reiken en ook de hoogste hefhoogte is.

 

Mobiele kraan te koop via trucks.nl

En tot slot de vraag waar een mobiele kraan te koop is! Gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal op de veluwe te zijn. Een voorbeeld is dat een mobiele kraan te koop is op trucks.nl. Dit is een website vol met allerlei voertuigen en mechanieken, waaronder allerlei soorten kranen! De juiste mobiele kraan te koop is dus zeker op trucks.nl!