Perfect afgewerkte muren

Perfect afgewerkte muren

8 maart 2021 0 Door Redactie

Eindelijk is je nieuwe woning na maanden van bouwen klaar, de kleine dingen moeten nog even worden afgewerkt en je kunt erin. Om de wanden af te werken kun je gebruik maken van dunpleister, het is namelijk niet nodig om een dikke stuclaag aan te brengen op de wanden. De pleisterlaag is ongeveer twee tot drie millimeter, de laag wordt machinaal aangebracht waardoor je altijd een mooi egale laag hebt. De pleister wordt gebruikt bij nieuwbouwwoningen, omdat een normale stuclaag over het algemeen wordt gebruikt bij woningen die geen vlakke wanden hebben. Na het aanbrengen van de laag zijn de wanden perfect glad en klaar om verder afgewerkt te worden. 

Voordelige oplossing voor je wanden

De wanden in een nieuwbouwwoning zijn over het algemeen mooi vlak, het is daarbij onnodig om een dikke laag stucwerk aan te brengen. Met dunpleister geef je de wanden net dat laagje wat perfect is af te werken, stucen is niet alleen veel meer werk het is ook veel duurder. Omdat de pleister machinaal wordt aangebracht, bespaar je op materialen en de laag droogt ook erg snel. De kwaliteit van de pleister is net zo mooi en goed als een traditionele stuclaag, de laag is zo ontwikkeld dat het de perfecte manier is om de wanden in een nieuwbouwwoning ermee af te werken.

Dunpleister

De werkwijze van de stukadoor

Bij het aanbrengen van de dunpleister is het wel belangrijk om te weten hoe dit in zijn werk gaat, het afplakken van de oppervlakken die niet gespoten moeten worden is een belangrijk onderdeel. Op deze manier blijft alles schoon en hoef je niets schoon te maken na afloop. Het aanbrengen van de pleister gaat snel, uiterlijk 24 uur na het aanbrengen is de laag volledig droog en kan deze afgewerkt worden. Het spuiten kan in een laag, wat tijd scheelt maar ook voordelig is.