8 december 2021

Schoonmaakmiddelen en de rol die zij spelen

2 min read

Iedereen leeft graag in een schoon huis. Jammer genoeg zal je hier altijd moeite voor moeten doen; het huis maakt zichzelf niet schoon. Schoonmaken is dan al voor zeer lange tijd een bekend klusje onder de mensen. Eens in de zoveel tijd werd de grote schoonmaak gehouden. Alle schoonmaakmiddelen en materialen werden uit de kast getrokken en de bedden werden afgehaald.

Vervolgens werd er geveegd en gedweild, de ragebol zag alle hoeken en delen van het huis en de mattenklopper vervulde zijn taak door al het zand uit de deurmatten te slaan. Tegenwoordig worden nog steeds dezelfde handelingen uitgevoerd. Het enige grote verschil, zit hem in de soorten schoonmaakmiddelen. Het assortiment is enorm uitgebreid en limiteert zich niet alleen meer tot water en zeep.

De verschillende soorten schoonmaakmiddelen

Voor de middelen die worden gebruikt voor het schoonmaken, kun je een enorme lijst opstellen. Een algemene beschrijving is: alle (vloei)stoffen die kunnen worden gebruikt om vuil uit verschillende soorten oppervlakken te verwijderen. Denk hierbij aan tafel- en vloerkleden, ramen, servies, kleding en vloeren. 

Vaak heb je voor de diverse oppervlakken ook speciale middelen waarmee je ze het best kunt schoonmaken. Denk aan een keukenreiniger voor de olie- of vetvlekken op het aanrecht. Een kookplaat reiniger werkt het best voor elektrische- en inductiekookplaten terwijl je voor het servies afwas- en vaatmiddelen gebruikt. 

Er zijn dus enorm veel verschillende soorten reinigers die ieder hun eigen functie hebben. Naast de categorieën, kun je de middelen ook indelen op sterkte en geur. Deze aspecten hangen echter vaak af van voorkeur en je zal zelf moeten uitvinden welke soorten je het best vindt werken. Wasmiddelen bijvoorbeeld, komen in heel veel geuren. Je kunt het zo gek niet bedenken soms. Welke jij koopt? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Welke middelen heb je nodig?

En dan ontstaat de vraag: welke middelen heb je nodig? Het assortiment is zo enorm uitgebreid dat het lastig wordt om de ‘juiste’ keuze te maken. Vaak is het echter heel simpel om deze keuze te maken. Hou jij veel van koken en bakken? Dan is het handig om te investeren in een goede keukenreiniger. Vind je al die schoonmaakmiddelen maar een hoop gedoe? Een allesreiniger biedt hierbij de oplossing.

Je zult zien dat het aanschaffen van de juiste middelen meestal gaat om logisch nadenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *