23 januari 2022

Schoorsteen laten verwijderen door een professioneel bedrijf

2 min read
Schoorsteen

Het verwijderen van een schoorsteen is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Veel van onze klanten denken dat ze zomaar even met een sloophamer een schoorsteen kunnen verwijderen. Helaas gaat dit in de praktijk toch even iets anders. 

De te verwijderen schoorsteen, kan een dragende schoorsteen zijn. Het is natuurlijk daarom niet verstandig om deze zomaar zelf te slopen. Uw schoorsteen kan ook nog eens asbest bevatten, wat natuurlijk levensgevaarlijk voor uw gezondheid kan zijn. 

Buiten de gevaren die om de hoek komen kijken bij het verwijderen van een schoorsteen, bent u ook nog eens vergunningsplichtig als er meer dan 10 kubieke meter sloopafval vrijkomt. U bent natuurlijk ook vergunningsplichtig als er asbest in uw schoorsteen is verwerkt. Wij raden u dan ook aan om een professioneel sloopbedrijf in armen te nemen. Zo weet u zeker dat uw schouw of schoorsteen vakkundig en professioneel wordt verwijderd. 

Waar kan asbest voorkomen in uw schoorsteen?

Het verwijderen van een schoorsteen met asbest moet door een professioneel sloopbedrijf gebeuren. Het is een klus met veel gevaren waarbij schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen. Asbest kan voorkomen op de volgende plaatsen in uw schoorsteen:

  • Rook- en ventilatiekanaal
  • Schouw
  • Schoorsteenpijp
  • Schoorsteenmanteel
  • Cement

Weet u niet zeker of uw schoorsteen asbest bevat? Laat er dan een professioneel naar kijken.

Schoorsteen

Nieuwe schoorsteen laten plaatsen

Als u de oude schoorsteen laat verwijderen en u niet kiest voor een centrale verwarming of warmtepomp, dan kunnen wij natuurlijk een nieuwe schoorsteen voor u plaatsen. Dit doen wij met rookkanalen in inox waardoor uw schoorsteen makkelijk te onderhouden is.

Wilt u uw huidige schoorsteen behouden maar heeft u last van defecten zoals lekkages of constructieve defecten? Dan kan uw schoorsteen ook gerenoveerd worden. Dit scheelt natuurlijk in de totale kosten omdat uw schoorsteen niet opnieuw gemetseld hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *