8 december 2021

Tips bij het installeren van een ventilator

2 min read
Badkamer

Ventilatoren komen in verschillende vormen en maten voor. In de onderstaande tekst zullen wij het echter hebben over de variant, die je in jouw badkamer plaats. Veel huiseigenaren zijn namelijk op zoek naar tips bij het installeren hiervan. Daarom hebben wij bij VOBN Beton onze partner om advies gevraagd. In deze blog geven wij het woord aan Spirototaal. Waar moet jij bij het installeren van een badkamerventilator rekening mee houden?

1. Zorg voor meerdere afzuigpunten

In badkamers wordt er vaak gebruik gemaakt van een buisventilator. Niet zo vreemd, want dit systeem is ontzettend krachtig. Hiermee krijg je nare geuren, condens en vocht makkelijk weg. Bij dit soort badkamerventilatoren kun je ervoor kiezen om meerdere afzuigpunten aan te leggen. Dus niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken, het toilet en andere vochtige ruimtes. Dit raden wij huiseigenaren in ieder geval wel aan. Zo kan iedere ventilator namelijk beter en sneller zijn werk doen.

2. Plaats de krachtigste ventilator in de badkamer

Maak je – net zoals in de voorgaande tip – gebruik van een buisventilator met meerdere afzuigpunten? Dan plaats je deze afzuigpunten natuurlijk niet allemaal in de badkamer. Zorg er echter wel voor dat de badkamerventilator de sterkste van allen is. Hier komt namelijk het meeste vocht vandaan. Dit doe je onder andere door het afzuigventiel of het rooster zo wijd mogelijk te zetten.

In het kort: Bij het installeren van een ventilator voor de badkamer raden wij vaak een buisventilator aan. Plaats hierbij niet alleen een afzuigpunt in de badkamer, maar ook in andere vochtige ruimtes. De krachtigste ventilator moet je – gezien de luchtvochtigheid – echter in de badkamer plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *