23 januari 2022

Tips en tricks voor verhuizen

3 min read

Verhuizen is een hele klus en dat neemt veel tijd in beslag. Het is daarom voordat je gaat verhuizen goed dat je een aantal dingen doorneemt. Zo ook een aantal tips en tricks. Hiermee kun je tijd besparen, zodat de verhuizing dus eerder klaar is. Zo zit je eerder in je nieuwe huis en kost de verhuizing waarschijnlijk ook minder. Verder is het ook gewoon fijn een aantal handigheidjes van te voren al te weten zodat je jezelf niet onnodig pijnigt of er pas later achter komt dat iets veel makkelijker had gekund. Lees daarom onderstaande tips en tricks eens goed door en kijk of je er wat mee kan. Verhuisbedrijven of een verhuisfirma in gent kunnen je hier ook mee helpen. 

Het gebruik van de verhuisdozen

Verhuisdozen, je hebt er misschien al heel veel van in huis gehaald. Misschien heb je ook wel te weinig verhuisdozen gehaald, kom je later achter, dat is natuurlijk nooit fijn. Daarom hier een aantal tips voor het in- en uitpakken van je verhuisdozen. Zorg ten eerste voor stevige verhuisdozen, je wilt niet dat je spullen er uit vliegen en kapot gaan. Stop er daarom bijvoorbeeld ook opvulmateriaal in, op deze manier zitten breekbare spullen stevig in de doos. Dit kunnen ook gewoon kranten zijn, dat scheelt weer extra kosten. Voorkom dus dat je spullen kunnen bewegen in de doos, voorkom ook dat je beweegbare dingen in de dozen doet, zoals iets met wieltjes. Deze spullen kunnen gaan schuiven en dat is niet fijn in de dozen. 

Het in- en uitpakken van verhuisdozen vergemakkelijken

Het in- en uitpakken van verhuisdozen kan een hele klus zijn, helemaal wanneer je al je spullen er weer uit moet halen en je niet meer weet welke spullen waar in zitten. Een tip waar een verhuisfirma in zwijndrecht ooit mee kwam, is om al je verhuisdozen te nummeren. Tevens maak je dan een lijst met bij elk nummertje de spullen die er in zitten, zo weet je tijdens het uitpakken precies wat er in de dozen zit. Zo kan je de dozen gemakkelijk naar de juiste ruimte toe brengen tijdens het verhuizen. Een andere tip is om brandbare spullen apart van alle andere spullen te houden en vooral veilig te vervoeren, zo voorkom je brand. Ook is het handige apparaten stevig te vervoeren en het liefst ook apart, gebruik hier bijvoorbeeld de originele verpakking voor, weet je ook gelijk wat erin zit. 

Van te voren je verhuizing plannen

Misschien niet het leukste, maar naderhand ben je jezelf wel heel dankbaar. Plan je verhuizing goed van te voren. Zo kun je gericht al je spullen inpakken, kun je ook tijdig beginnen met het inpakken. Behalve dat dit ervoor zorgt dat alles geordend gebeurd, bespaart dit ook een hoop stress wanneer je alles op het laatste moment zou moeten doen. Zorg er ook voor dat je van te voren weet waar alles moet komen te staan, zo weet je waar alles dozen neergezet moeten worden en hoef je niet tijdens het verhuizen alles na te gaan dit scheelt een hoop stress. Tevens scheelt dit een hoop tijd. 

De kosten laag houden

Een nieuw huis kost een hoop geld, helemaal als je ook nog allerlei nieuwe spullen wilt hebben. Daarom wil je natuurlijk het liefst wat geld besparen met het verhuizen. Een aantal tips om geld te besparen tijdens het verhuizen. Bepaal of je een verhuurbedrijf nodig hebt of dat je het zelf of met vrienden/familie kan regelen. Idealiter verhuis je met genoeg mensen zodat je niet dagen bezig bent met sjouwen. Wanneer je er toch voor kiest een verhuisbedrijf in te huren, let dan op eventuele toeslagen, in de avonduren is het bijvoorbeeld duurder verhuizers in te huren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *