8 december 2021

Tips om een magazijn effectief in te richten

2 min read

Een magazijn slim indelen is een belangrijk onderdeel van veel organisaties. Zo behoud je het overzicht en de structuur tijdens het werken en zorg je ervoor dat niks kwijtraakt. Best belangrijk dus. Maar hoe richt je een magazijn nu zo effectief mogelijk in? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!  

Gebruik een goede software  

Om het overzicht te bewaren in het magazijn, is het goed om gebruik te maken van een softwaresysteem. Hierin kun je bijhouden welke producten er allemaal in je magazijn liggen én hoeveel. Mocht er dus een product verkocht of opgehaald worden voor transport, dan zie je precies hoeveel producten er nog overblijven. Hiernaast kun je bestellingen goed verwerken en is de kans kleiner dat je fouten maakt.  

Nummering  

Een belangrijk onderdeel van het inrichten van je magazijn is het gebruik maken van nummers bij paden en stellingen. Zo weet je precies in welke gang je welk product kunt vinden. Zeker bij hele grote magazijnen is het lastig om het overzicht te bewaren en weet je op een gegeven moment niet meer waar je wat hebt gelegd. Door gebruik te maken van nummering zal dit je dan ook veel tijd besparen.  

Indeling  

Aangezien je zoveel mogelijk goederen in één magazijn wilt hebben, is het goed om rekening te houden met de indeling. Dit wil zeggen dat je smalle gangen maakt met hoge stellingen. Zo kun je meer goederen kwijt dan wanneer je lage stellingen hebt en veel lege ruimtes.  

Extra opslag  

Is je magazijn te klein? Dan kun je ook gebruik maken van warehousing. Dit is als het ware een extra opslagruimte. Dit is ideaal voor als je een tijdelijke extra ruimte nodig hebt voor bepaalde goederen of wat hulp kan gebruiken bij magazijn en voorraadbeheersystemen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *