Tips voor een grote verbouwing

Tips voor een grote verbouwing

25 augustus 2020 Uit Door Redactie

Of je nu je huis gaat renoveren of van plan bent om een gebouw te verbouwen, er komt heel wat kijken bij een grote verbouwing. Zo moeten materialen worden ingekocht, aannemers ingehuurd worden en eventuele vergunningen worden geregeld. Om dit proces iets makkelijker te maken, geven wij je graag een aantal tips voor een grote verbouwing! Lees dus snel verder.

Verbouwplan

Voordat je gaat verbouwen is het goed om een plan te maken. Hierin beschrijf je het doel van de verbouwing, dus wat er allemaal moet gebeuren om het eindresultaat te bereiken. Dit biedt een goede houvast voor tijdens de verbouwing. Beschrijf hierin ook welke producten en materialen je wilt gaan gebruiken en wat je budget is. Zo kun je vast materialen inslaan voor op de muren en het dak, van bijvoorbeeld SAB. Ook kan het zo zijn dat voor sommige materialen en producten een bepaalde levertijd is. Als je dus in het plan al beschrijft welke spullen je nodig hebt, kun je deze alvast bestellen zodat ze op tijd geleverd worden als je eenmaal bezig bent met de verbouwing.

Vraag hulp

Een grote verbouwing kun je niet in je eentje. Vraag daarom handige klussers uit je omgeving of huur één of meerdere aannemers in. Zo wordt het werk verdeeld én is het verbouwen ook eerder klaar. Je kunt in je eigen netwerk vragen naar betrouwbare aannemers of even kijken op internet naar recensies van mensen. Vervolgens kun je het plan die je hebt voorleggen en kijken of deze mensen de juiste mensen zijn voor deze klus. Zo heeft iedere aannemer weer andere capaciteiten. Desnoods kun je een contract opstellen, waarin de voorwaarden beschreven staan. Hierin kun je goede afspraken maken over het verbouwproces en over de betaalmomenten. Zo kom je achteraf niet in ongewenste situaties te zitten.