23 januari 2022

Transport op de weg

2 min read

Iedereen zit ze wel rijden op de weg. Al die vrachtwagens met hun vrachtwachten die van A naar B gaan.

Wat zou er toch allemaal in die vrachtwagens vervoerd worden?

De ene vrachtwagen is nog mooier dan de andere. En de ene is nog groter dan de andere.

Maar heb je ook wel eens de diepladers gezien op de weg?

Dieplader transport

Het dieplader transport is een ding op zich. Dit zijn niet de standaard vrachtwagens. Een dieplader is een oplegger die wat lager en dichter op de weg ligt. Dit geeft de mogelijkheid om met een dieplader hogere ,grotere en zwaardere goederen te vervoeren over de weg.

Misschien heb je wel eens gezien dat een chalet, of een deel van een chalet vervoerd werd over de weg. Vaak staan deze delen op een dieplader. met deze dieplader worden ze dan naar de camping getransporteerd waar ze aan elkaar worden gekoppeld.

Naast het voordeel van de afwijkende afmetingen van goederen die je met een dieplader kunt vervoeren is een ander voordeel dat er gewoon heel veel op past. Je gebruikt bij een dieplader meer inhoud zeg maar. Dat klinkt misschien gek omdat een dieplader open is maar zou je er fictief schotten omheen zetten dan heb je meer vierkante meters te vullen dan een reguliere oplegger. Uiteindelijk is dit dus ook gunstig in het tarief. Je kunt veel meer vervoeren in 1 keer ten opzichte van een gewone oplegger.

Begeleiding tijdens transport

Met deze diepladers worden dus vaak de grotere, zwaardere en hogere goederen vervoerd. Daarom zie je ook vaak dat vrachtwagens met diepladers begeleid worden door busjes met signalering en zwaailampen. Dit is om de medeweggebruikers er op te wijzen dat er exceptioneel transport aankomt dat ook wat breder kan zijn. Daarom is het dus oppassen voor medeweggebruikers tijdens het passeren hiervan.

Uiteraard zitten er wel grenzen aan de maximale breedte en hoogte van de te vervoeren goederen met dieplader transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *