8 december 2021

Veilig vervoeren van je lading

1 min read
wikkelfolie

Het vervoeren van dozen en producten moet natuurlijk op een veilige manier gebeuren, niet alleen het vervoer maar ook het laden en lossen vraagt aandacht. Valt de lading van een pallet af, dan kan dit hoge kosten met zich meebrengen en een klant of leverancier die niet blij is. Door dozen en andere ladingen vast te zetten met wikkelfolie op een pallet kun je deze veilig vervoeren, en in de vrachtwagen laden of lossen. De folies zijn er in veel verschillende soorten en maten.

wikkelfolie

Folie voor een wikkelmachine

Om te werken met een wikkelmachine, is het noodzakelijk om de goede wikkelfolie te gebruiken. Niet elke rol folie heeft namelijk dezelfde eigenschappen, zo zijn de verschillende folies niet allemaal even rekbaar bijvoorbeeld. Maar de breedte speelt ook een belangrijke rol voor het inwikkelen van dozen of producten. Folie wat gebruikt wordt voor een wikkelmachine, heeft ook andere eigenschappen dan folie die met de hand wordt gebruikt.

Artikelen blijven zichtbaar

Wanneer er zendingen naar het buitenland moeten worden vervoerd, kan het handig zijn om wikkelfolie te gebruiken wat transparant is. Op deze manier blijft de lading zichtbaar voor iedereen, dit voorkomt dat je onderweg de lading moet laten zien wanneer daar om gevraagd wordt. Tijdens het werken met de folie ervaar je geen hinderlijk geluid van het afrollen, wel is het belangrijk om erop te letten dat de folie genoeg rekt om de lading goed vast te zetten. De medewerkers van logistiekconcurrent.nl kunnen je exact alle eigenschappen geven van de folies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *