Vele verschillende betonsoorten om uit te kiezen voor uw interieur

Vele verschillende betonsoorten om uit te kiezen voor uw interieur

12 november 2020 0 Door Redactie

Terwijl het bouwmateriaal beton ooit werd verbannen naar patio-, stoep-, oprit-, kelder- en garage oppervlakken, is het tegenwoordig naar binnen verhuisd om vele vloeren en zelfs de badkamer met  beton ciré een geavanceerde look te geven. Beton is uitzonderlijk duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, zolang u het op de juiste manier behandeld.

Benieuwd naar de vele verschillende soorten beton? Hieronder zullen we een overzicht plaatsen van de soorten die we het meest kunnen terugvinden in de huidige interieurtrends: 

Verzegeld

Verzegeld beton is bedekt met acrylharsen, penetrerende silicaten, epoxy’s of urethanen, waardoor het niet-poreus of vlekbestendig is.

Gepolijst

Beton kan nat of droog worden gepolijst tot een glanzende afwerking die nooit in de was of opnieuw gelakt hoeft te worden. Het niveau van de glans kan op deze manier makkelijk worden gekozen en het beton kan worden gekleurd tot het eruit ziet als marmer, graniet of een gepolijste steen

Gestempeld

Gestempeld beton, vaak bedrukt of gestructureerd beton genoemd, kan steen, baksteen of zelfs hout repliceren. Het beton is meestal machinaal gekleurd en kan niet worden gepolijst of verzegeld om het duurzamer te maken.

Gekleurd

Hoewel beton dagelijkse vlekken gemakkelijk accepteert, is het moeilijker om een ​​duurzaam oppervlak te krijgen met een materiaal op oliebasis of latex. Als het oppervlak is gepolijst of verzegeld, zal de verf niet goed hechten en zal het vanzelf gaan afbladderen.

Ontzegeld

Gegoten beton zonder enige aanvullende behandeling is ontzegeld. Hierdoor blijft het oppervlak van nature poreus en vatbaar voor vlekken, met name voor vloeibare vlekken zoals olie.

Beton ciré

Als ‘solid’ grijs niet uw favoriete kleur is, is er altijd nog beton ciré met verschillende vlekken en reliëf in een breed scala aan kleuren om pas gestort of ouder beton te kunnen kleuren door een laag overheen te plaatsen. De vlekken dringen wel door tot het beton en zijn permanent. De afwerking kan vervolgens worden verzegeld.

Bent u nog opzoek naar een webshop voor beton ciré? Bezoek dan eens onze website.