Verschillende soorten draden om te lassen

Verschillende soorten draden om te lassen

19 maart 2021 0 Door Redactie

Wanneer je moet lassen zijn er verschillende soorten lasdraad beschikbaar, verschillende materialen kunnen worden gebruikt als laspoeder. Böhler lasdraad heb je zowel in een gevulde uitvoering als de normale draad om te lassen, in de webshop van lastechniekrijnmond.nl kun je beide soorten draden kopen. Bij het MIG/MAG lasproces wordt een gevulde lasdraad gebruikt, in plaats van een extern gas toe te voegen wordt er poeder uit de lasdraad gebruikt om te lassen.

Hoe werkt een gevulde lasdraad?

Een Böhler lasdraad is gevuld met een fijn poeder wat de laselektrode vormt, de elektrode smelt tijdens het lasproces af. Er wordt een slak gevormd door de draad vulling die het smeltbad ondersteund en zo stralen en spetteren verminderd. De slak kun je na het lasproces eenvoudig mechanisch verwijderen van de las, het proces wordt in heel veel gevallen door robots toegepast in de industrie. MIG/MAG lassen zijn overigens twee verschillende technieken van lassen. 

Böhler lasdraad

Soorten lasdraden

Böhler lasdraad is in verschillende soorten verkrijgbaar, zo zijn er niet alleen verschillende materialen maar ook de diameters verschillen van elkaar. Bij het kiezen van een lasdraad dien je wel rekening te houden met een aantal belangrijke elementen tijdens het lassen. Zo is het materiaal wat je gaat lassen bepalend voor de lasdraad, op deze manier zijn er een aantal dingen. Gebruik je de juiste lasdraad dan kun je er zeker van zijn dat je een zeer sterke las gaat maken. De diameter verschilt meestal van 0,4 mm tot 4 mm dik lasdraad.