23 januari 2022

Voor welke ruimte is beton ciré geschikt?

2 min read

Niet iedereen weet hoe ze beton cire kunnen gebruiken en daarom zijn hier een aantal tips over hoe je het kan gebruiken en vooral waar. Maar ook over wat je nodig hebt om beton cire te gebruiken in je eigen huis. En ook over het stylen van een ruimte met beton cire.

Wat is beton cire precies?

Beton cire is een betonstuc. Het betonstuc bestaat uit een mengsel van fijn gemalen kiezel stenen en zand. Ook bevat het mengsel cement en een kunsthars. Dit mengsel vormt samen beton cire en het heeft een aantal eigenschappen. Bijvoorbeeld kan beton cire waterafstotend zijn. Dit heeft voordelen want hierdoor kun je bijvoorbeeld een beton cire badkamer maken. Ook is beton cire heel makkelijk uitsmeerbaar waardoor je het kunt gebruiken op veel oppervlakken zoals vloeren, muren en plafonds. Omdat beton cire zo waterafstotend is, kun je alle muren bedekken met beton cire en heb je in principe geen aparte douchecabine meer nodig. 

Wat heb je nodig?

Beton cire aanbrengen, wat heb je nodig. Als eerste heb je een doordraai spons nodig voor bij een mortel. Daarnaast heb je een flexibele spaan nodig voor het aanbrengen van de betonstuc. En je hebt ook een spackmes nodig. Deze gebruik je om na het aanbrengen van de beton cire alles glad en even te strijken. Daarnaast heb je kwasten nodig voor de Pu en de primer. Ook heb je een Pu roller en een Pu garde nodig. Pu staat voor Polyurethaan. Dit is de stof die je op de beton cire smeert om het af te dekken. Zo wordt het water afstotend en weert het vuil.

Waar komt beton cire oorspronkelijk vandaan?

Beton cire aanbrengen is ontstaan uit de tijd van de Romeinen ook al is het populair gemaakt door de Fransen. Voornamelijk werd het gebruikt voor bruggen. Tegenwoordig gebruiken we het natuurlijk niet meer om bruggen te bedekken, maar voornamelijk om badkamers en keukens te renoveren of op te knappen. Het materiaal is waterafstotend wat het zeer geschikt maakt voor gebruik in keukens en badkamers. Het voordeel in een keuken is dat je muren kunt bedekken met beton cire en dit gewoon tegen vochtigheid kan. Ook is het handig voor op de vloer. De beton cire vloer prijs kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *