Voordelen van verschillende soorten PVC vloeren

Voordelen van verschillende soorten PVC vloeren

25 september 2020 Uit Door Redactie

Tegenwoordig heb je in vloeren land enorm veel keuze als het gaat om pvc vloeren. PVC vloeren bestaan nog niet heel lang. De houten vloeren daarentegen bestaan al veel langer. Dit is een enorm populaire vloer en heeft bij veel mensen de voorkeur. Toch zien we ook dat steeds meer mensen overstappen op de PVC vloer. Dit komt omdat er verscheidene voordelen zitten aan deze vloer. Het maakt dan nog wel uit wat voor soort pvc vloer je hebt van bepaalde voordelen te kunnen genieten. In dit artikel lopen we een aantal varianten door om te de voordelen te bespreken.

Voordelen van de gelijmde PVC vloer

Wanneer je PVC vloer goed tegen de onderlaag lijmt dan ontstaan er geen holle plekken. Dit betekent direct dat er geen tot minder geluiden zijn als je erover heen loop bijvoorbeeld. Er is dus geen beweging of vering tussen de pvc vloer en de laag eronder. De pvc vloer met lijm is op deze manier van zetten ook enorm dun. Hierdoor ligt het dus zo laag mogelijk en oogt je plafond zo hoog mogelijk, wel zo mooi! Deze soort kan je ook enorm goed combineren met de vloerverwarming. 

Voordelen van de PVC vloer betonlook

De PVC vloer betonlook kent ook zijn eigen voordelen. Wanneer je een goede keuze wilt maken is het belangrijk om ook van deze soort de voordelen te kennen. Naast alle voordelen de PVC vloer in zijn algemeenheid al kent zijn er ook aparte voordelen. Het is namelijk een keuze voor vele jaren die gaan komen. Ze hebben een enorm stoere uitstraling waar je niet snel vanaf wilt zien. De vloer is enorm sterk en gaat heel erg lang mee. Komt er toch een krasje op? Dat is met de betonlook niet erg, omdat deze van zichzelf al een erg robuuste uitstraling heeft. Een krasje meer of minder maakt dan niet uit. Het zou zelf kunnen meehelpen aan de robuustheid van de vloer!