Voorkom betonrot door preventief in te grijpen

Voorkom betonrot door preventief in te grijpen

30 maart 2021 0 Door Redactie

Betonrot is natuurlijk erg vervelend, maar het is te voorkomen. Mocht het niet meer te voorkomen zijn, is het belangrijk dat er snel iemand naar komt kijken om het te verhelpen. In sommige gevallen is er dan zelfs beton reparatie nodig, dat komt best vaak voor. Dat komt dan doordat er te lang geen onderhoud is geweest voor het beton en nu al helemaal verrot is. 

Wat is betonrot? 

Betonrot is geen echte rot, dat is alleen de naam. Betonrot is eigenlijk gewoon schade aan het beton vaak gebeurt dat vanuit binnenuit. Aan de binnenkant van beton zit namelijk ijzer en als daar zuurstof en water bij komt kan dat gaan roesten, en dat kan je dan gaan zien aan de buitenkant. Als je dat ziet aan de buitenkant is het belangrijk om hulp in te schakelen want dit is een klusje wat je niet zo makkelijk zelf kunt oplossen. In het ergste geval moet Gevelrenovatie Den Haag van pas komen om een hele gevel te renoveren. Ook voor de veiligheid is het belangrijk dat dit vaak gecontroleerd wordt, zeker op balkons en gevels, er is dan namelijk een extra grote kans op instortingsgevaar. 

Preventief ingrijpen

Het is belangrijk om preventief in te grijpen want anders kunnen erg heftige ongelukken gebeuren en dat wilt iedereen natuurlijk voorkomen. Houd daarom zelf goed je balkon of beton in de gaten te houden. En als je iets gek ziet zoals bijvoorbeeld roest op het beton of scheuren die er eerder nog niet zaten, schakel dan meteen gevelrenovatie Den Haag in. Gevelrenovatie Den Haag kan je helpen met beton reparatie, maar niet alleen met beton reparatie, ook kunnen ze controles uitvoeren waardoor je zeker weet dat je balkon of gevel nog veilig is. 

Conclusie 

Het controleren van je beton is erg belangrijk. Mocht je twijfelen bij bepaalde dingen, neem dan vooral contact op met gevelrenovatie Den Haag, zij kunnen je ongetwijfeld helpen, al is het met een controle of met een betonreparatie. Veiligheid staat namelijk altijd voorop. Met beton moet je altijd goed oppassen, er kunnen namelijk heftige en fatale ongelukken gebeuren, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je balkon instort omdat er betonrot is en je dat niet door hebt. Daarom is het goed om bijvoorbeeld een of twee keer per jaar een controle in te lassen zodat je zeker weet dat je balkon of beton nog veilig is en er niks aan de hand is. Heb jij je beton als eens laten controleren?