Waar je op moet letten bij het kopen van een bouwlaser

Waar je op moet letten bij het kopen van een bouwlaser

17 februari 2021 0 Door Redactie

Een bouwlaser kopen is niet zoals boodschappen doen bij de supermarkt. Je doet het niet dagelijks en het is bouwmaterieel dat langdurig mee gaat. Een nieuwe bouwlaser aanschaffen doe je niet dagelijks. Daarom is het slim om voorbereid te werk te gaan bij de aanschaf. Je wilt graag weer een bouwlaser die jarenlang meegaat en waar je lang plezier van hebt. En natuurlijk dat deze voldoet aan alle eisen die jij stelt. 

Verschillende soorten bouwlaser

Bouwlasers zijn er veel soorten en maten. Voordat je start moet natuurlijk bepalen welke bouwlaser je wilt. De keuze is ruim, dus waarvoor ga je het gebruiken? Zo zijn afschotlasers interessant voor iedereen die werkt met afschot. Ga je riolering aanleggen? Dan is een rioollaser de beste keuze. Voor het fijnere werk, zoals voor interieurtoepassingen, zijn afbouwlasers slim. 

Maar al met al zijn de meeste bouwlaser gewoonweg geschikt om mee te bouwen. Maar niet alleen voor de gehele bouwsector zijn er genoeg lasers, ook de GWW-sector heeft zeker genoeg mogelijkheden bij een bouwlaser. 

Bouwlaser mogelijkheden 

Mogelijkheden van de bouwlasers zijn eindeloos. Maar wat wil jij precies en waarvoor ga je het voor gebruiken? Voordat je over deze vragen nadenkt, bedenk eerst hoe vaak je de laser gaat gebruiken. Bij intensief gebruik en kun je beter gaan voor de beste van het beste, maar bij minder intensief gebruik kun je het af met een goedkopere versie. 

De goedkopere bouwlasers zijn vaak voorzien van minder mogelijkheden en hebben vaak geen accu. Je moet de batterijen vervangen. Desalniettemin zeker geschikt voor de bouwer die zijn laser minder intensief gebruikt. 

Wanneer je veel gebruik maakt van de laser, dan wil je natuurlijk ook meer. Voor groter bereik, een oplaadbare accu en grote diameterbereik heb je natuurlijk wel wat meer geld nodig. Maar dit extra bedrag is het zeker waard. Bovendien hebben deze lasers vaak meer mogelijkheden. Voor de echte bouwer is het zeker waard om te gaan voor een luxe bouwlaser

Een complete bouwlaser 

Wanneer je het beste van het beste wilt, dan ga je zeker niet alleen voor een bouwlaser. Tegen een kleine extra bijdrage heb je al snel een alles in één kofferset. Daarin zit een statief, ontvanger en baak. Zo heb altijd alles bij de hand en dit maakt het helemaal compleet. 

Deze complete set is natuurlijk iets teveel van het goede wanneer je weinig gebruik maakt van de bouwlaser. Overweeg altijd wat je nodig hebt, hoe vaak je de laser gaat gebruiken en wat je precies wilt. Ga voor wat je echt nodig hebt.