23 januari 2022

Waar let je op bij het aanschaffen van een gebruikte heftruck? 

2 min read

Als je een heftruck koopt, probeer je logischerwijs de aanschafkosten zo laag mogelijk te houden. Toch wil je tegelijkertijd dat de heftruck nog wel veilig is en dat de kwaliteit goed is. Een gebruikte heftruck kan de oplossing bieden. Een heftruck tweedehands zorgt ervoor dat je kosten zo laag mogelijk blijven, maar zoals ik al zei, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Let er bijvoorbeeld op of de gebruikte heftruck een BMWT of VA-veiligheidskeuring heeft. Als een heftruck voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het gebruik van intern transport, krijgt een heftruck deze keuring. Maar hoe kies je nou de juiste tweedehands heftruck? Dat lees je in dit artikel.

Hoe kies ik de juiste tweedehands heftruck?

Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een gebruikte heftruck die je bijvoorbeeld kunt aanschaffen bij Heftruckdiscounter. Hierdoor krijg je een beter beeld waar je eigenlijk naar op zoek bent. Stel jezelf eens de volgende vragen:

● Wat is de werksituatie en inzet van de heftruck? Met andere woorden: is de gebruikte heftruck die jij hebt uitgekozen passend bij het soort werk en inzet? Ben je bijvoorbeeld van plan om de heftruck vooral binnen of buiten te gebruiken en hoeveel uur moet de machine aan het werk zijn per dag? Als je zou gaat voor een elektrische oplossing, is het van belang dat de batterij een lange levensduur heeft.

●     Welke capaciteit en soort heftruck heb ik nodig om de last om een veilige manier te kunnen transporteren en heffen? Probeer het gewicht van de last zo goed mogelijk in te schatten, zodat je op zoek kan gaan naar het geschikte hefvermogen. Doe je dit niet, dan loop je veel risico. Dat kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren. Let overigens ook goed op de hefhoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *