Waarom hebben we plastic nodig?

6 juli 2021 0 Door Redactie

Het World Economic Forum voorspelt dat in 2050 het plastic afval in de oceanen zwaarder zal wegen dan de vis. Dit is een enorm probleem voor het leven in zee, aangezien een groot aantal dieren ofwel verstrikt raken in plastic afval of het anders voor voedsel aanzien en het binnenkrijgen.

Gelukkig worden steeds meer mensen wakker met het probleem. Omdat veel van dit plastic afval afkomstig is van voedselverpakkingen, doen veel mensen hun best om het gebruik ervan te beperken. Hoewel die intentie bewonderenswaardig is, moeten we de kwestie misschien vanuit een ander perspectief bekijken.

Voordelen van plastic

Mensen hebben de neiging om te denken dat veel bedrijven zijn overgestapt op het gebruik van meer plastic verpakkingen, alleen omdat het goedkoper is. Het is goedkoper, maar er zijn andere goede redenen waarom we steeds meer op plastic verpakkingen zijn gaan vertrouwen. Kunststof is duurzaam en biedt bescherming tegen verontreinigingen en de elementen. Het vermindert voedselverspilling door voedsel te bewaren en de houdbaarheid te verlengen. Het beschermt voedsel tegen ongedierte, microben en vochtigheid. Je hebt diverse kunststof producten: zoals kunststof pallets. Voor meer informatie wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link: https://qpall-kunststof-pallets.nl/

Zonder deze bescherming is de kans groter dat voedsel beschadigd raakt en onbruikbaar wordt. Aangezien voedselverspilling bijdraagt ​​aan klimaatverandering, water- en energieverbruik, ontbossing en verlies van biodiversiteit, maakt elke inspanning die we leveren om die effecten te verzachten een groot verschil, en plastic verpakkingen helpen dat mogelijk te maken.

Bovendien kan plastic gemakkelijk dun en lichtgewicht worden gemaakt, wat de uitstoot verlaagt, omdat het geen noemenswaardig volume of massa toevoegt aan het transport. Met andere woorden, de totale milieu-impact van plastic is lager dan die van alternatieve materialen, zoals volumineus karton en zwaar metaal. Omdat plastic duurzaam kan worden ontworpen zonder zwaar te worden, hoef je niet veel extra massa en volume te vervoeren. Dat betekent dat je het brandstofverbruik kunt verminderen, wat geld bespaart en de uitstoot verlaagt die schadelijk is voor het milieu.