Waarom is een dak installatie belangrijk?

Waarom is een dak installatie belangrijk?

25 juni 2021 0 Door Redactie

Het belang van een goede dak installatie kan niet worden overschat. De dag dat jouw dak wordt geplaatst, is de belangrijkste dag in de levensduur van jouw dak. Het legt de basis voor de hele toekomst van jouw dak. Als het goed is geïnstalleerd, is de toekomst van jouw dak helder en lang. Maar als een dak niet goed is geïnstalleerd, zal de toekomst van jouw dak altijd leiden tot voortijdige dak uitval.

Wat veroorzaakt een verkeerd geïnstalleerd dak?

Wanneer een dak niet goed is geïnstalleerd, kunnen er al bij de eerste regenbui problemen optreden. Oorzaken als slecht vakmanschap, onvoldoende zolderventilatie, slecht spijkeren en slechte weersomstandigheden tijdens de installatie zullen er altijd toe leiden dat een dak ruim voor zijn tijd faalt.

Slechte weersomstandigheden tijdens installatie

De dag dat jouw nieuwe dak wordt geplaatst, moeten de juiste weersomstandigheden aanwezig zijn. Voor een correcte plaatsing van een dak moet het gebeuren bij droog weer. Een dak mag in geen geval in de regen of in de sneeuw worden geplaatst. Hetzelfde geldt voor de temperatuur buiten. Als het te warm is, is het alsof je in hete teer loopt. Als het te koud is, zullen de gordelroos letterlijk splijten en barsten wanneer de spijker wordt ingeslagen. Om ervoor te zorgen dat uw dak goed wordt geïnstalleerd, moet dit op een relatief warme en droge dag worden gedaan. Wanneer een dak niet goed is geïnstalleerd, is het niet de vraag of het zal lekken, het is een kwestie van wanneer het zal lekken. Nu heb je een enorme hoofdpijn waar je niet op voorbereid bent. Het laatste waar je aan denkt is een lekkend dak en de schade die het elke keer aanricht als het regent. Ben jij op zoek naar een dakdekker? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!