Waarom je een basisverzekering afsluit als particulier

Waarom je een basisverzekering afsluit als particulier

6 november 2020 0 Door Redactie

Ben je handig en werk je zelf graag aan je woning? Dan weet je vast ook dat er schade kan ontstaan. Maar hoewel je zelf erg handig bent, is sommige schade nu eenmaal niet iets wat je snel oplost. Denk hierbij aan scheuren die ontstaan, of schade die ontstaat door storm. Dit kun je vaak zelf maar moeilijk repareren, en dan komen er wel de nodige kosten bij kijken. En daarom is het raadzaam om eens naar de mogelijkheden van een bouwverzekering voor particulieren te kijken. Wat is dit is en hoe het werkt, lees je hier.

bouwverzekering voor particulieren

Een bouwverzekering afsluiten

Ook al kun je nog zoveel zelf repareren aan je woning, wanneer je schade krijgt door storm, diefstal, en andere grote schade, valt dit vaak niet onder je verzekering. Wanneer je vaak je woning in eigen beheer verbouwd, is het zeker de moeite om te kijken naar een bouwverzekering. Daarbij wordt er gekeken naar wat je verbouwd hebt en wordt al je werk verzekerd. Daarnaast wordt er voorzien in deskundig technisch onderzoek. 

Maar ook wanneer je het werk altijd door een aannemer laat doen, kan het soms slim zijn om zo’n verzekering te nemen. Want het kan zo zijn dat je aannemer niet verzekerd is. Mocht je een overeenkomst aangaan met een aannemer, dan is het slim om dit eerst even na te vragen. Doe dit zeker ook alvorens je afspraken hebt gemaakt omtrent de prijzen. Want dit kan zeker de kosten beïnvloeden.