Waarom kiezen voor een houten vloer?

Waarom kiezen voor een houten vloer?

31 augustus 2021 0 Door Redactie

Je bent met een zoektocht naar een nieuwe vloer voor je nieuwe woning begonnen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keuze wat vloeren betreft. Waar moet je nu voor kiezen? Ga je voor PVC, vloerbedekking, houten vloer of laminaat. Iedere vloer heeft zijn voor- en nadelen. In dit blog gaan we jou overtuigen van het feit dat je voor een houten vloer moet gaan. Wellicht denk je meteen: ‘Dat is toch heel duur’. Tegenwoordig kun je ook een mooie goedkope houten vloer krijgen. 

Daarom een houten vloer

  • Een mooie houten vloer brengt heel veel sfeer en karakter in jouw woning. En dat is precies waar jij naar op zoek bent. 
  • Een houten vloer is minder hard dan bijvoorbeeld een gietvloer. Hierdoor haalt een houten vloer ook de galm uit jouw woning. 
  • De naam zegt het natuurlijk al. Een houten vloer is van hout en dat is een natuurlijk materiaal. Dus een goede keuze voor het milieu. 
  • Eigenlijk is een houten vloer in elke ruimte toe te passen. Ook in natte ruimtes zoals de badkamer en wc. Er zijn tegenwoordig verschillende houten vloeren die je kunt toepassen in deze ruimtes. 
  • Ben je na een jaar of tien de kleur van de vloer zat? Dan kun je zelf de kleur van de vloer aanpassen. Het is even een klusje met schuren en oliën, maar daarna is de vloer weer zo goed als nieuw. 
  • Zo’n type vloer gaat heel lang mee en daarom een duurzame keuze. Omdat je zelf de kleur ook kunt aanpassen is de vloer ook nog eens tijdloos.