Wat is spouwmuurisolatie?

Wat is spouwmuurisolatie?

8 april 2021 0 Door Redactie

Wat is spouwmuurisolatie? Isolatie is erg belangrijk voor elk huis de isolatie tussen een spouwmuur noemen ze dan ook spouwmuurisolatie, het is dan ook niet gek dat bijna elk huis wel isolatie heeft. Wanneer je namelijk geen isolatie hebt lopen de verwarmingskosten in een ruimte al erg snel op. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de muren beter isoleren, dit houdt weer warmste vast en zorgt dan ook voor een ruimte die makkelijk opgewarmd kan raken en ook beter warmte vast houdt. Elk huis heeft tegenwoordig isolatie, welke vorm van isolatie verschilt echter nog wel een hoop. Welke isolatie jij het beste kan gebruiken kan dan ook in sommige gevallen als lastig worden ervaren. Gelukkig zijn er bedrijven en websites die voor jou de beste keuze kunne vergelijken

Spouwmuur isolatie 

De vraag wat is spouwmuurisolatie is dus beantwoord, maar welke isolatie moet je nou nemen? Zoals eerder vermeld zijn er dus verschillende spouwmuur isolatie mogelijkheden. Maar voordat je spouwmuur isolatie gaan vergelijken moet je natuurlijk wel eerst weten wat dit precies inhoudt. Spouwmuurisolatie is eigenlijk een vorm van isolatie waarbij muren worden geïsoleerd door een bepaalde stof, deze stof is dan een soort isolatie. Hierdoor houden de muren beter warmte vast en isoleren ze ook beter tegen de kou van buiten. In principe wordt er isolatie tussen de stenen of wanden geïnstalleerd. 

Verschillende soorten 

Je hebt dus verschillende soorten isolatie waar je keuze uit hebt na je zoektocht: “wat is spouwmuurisolatie”. Zo heb je purschuim maar ook: glaswol of eps parels. De ene isoleert wat beter dan de andere maar de prijzen verschillen ook. Welke uiteindelijk het beste is voor jouw situatie moet je jezelf afvragen hoeveel isolatie jij nodig hebt. Hoe meer isolatie hoe minder verwarmingskosten je zou ervaren. In sommige gevallen kan dit dan ook een goede investering zijn voor jou huis of een nieuwe ruimte.