Wat te doen met uw oud ijzerafval

Wat te doen met uw oud ijzerafval

22 november 2020 0 Door Redactie

Heeft u ook vaak oud ijzer afval? Dan weet u waarschijnlijk ook dat het weggooien – vooral als het grote stukken ijzer zijn – nogal een klus is. Maar wat kunt u er dan mee doen? Wij leggen het u uit.

Gooi oud ijzer niet weg!

Het belangrijkste om te weten is dat u oud ijzer niet weg moet gooien. Natuurlijk kunt u dit wel doen, maar zoals eerder gezegd is dit vaak nogal een klus, en uiteindelijk is dit geen goede optie voor zowel het milieu als uw portomonnee.

Wat u beter kunt doen, is uw ijzerafval inleveren bij een inleverpunt. Er zijn tal van inleverpunten in Nederland, en er zal er dan ook altijd wel minstens één bij u in de buurt zitten. Even snel opzoeken, en dan weet u direct waar u uw afval in de buurt kunt inleveren.

Het ijzer dat u inlevert bij een inleverpunt wordt gerecycled, en kan zo opnieuw gebruikt worden voor andere projecten. Dit is natuurlijk beter voor het milieu, omdat er dan minder nieuw ijzer geproduceerd hoeft te worden.

oud ijzer

Verdien geld met uw oudijzer

Zoals hierboven ook al gezegd, is het inleveren van oud ijzer niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wist u namelijk dat u geld kunt verdienen met uw afval?

Wanneer u uw ijzerafval inlevert bij een inleverpunt, krijgt u hier namelijk geld voor terug. Nu verschilt dit natuurlijk per ijzersoort en zal het misschien niet het grootste bedrag van de wereld zijn, maar toch is het weer mooi meegenomen.

Om erachter te komen hoeveel u zult verdienen met uw ijzerafval, kunt u op https://www.123oudijzerprijs.nl/ kijken. Op deze website kunt u invullen welke ijzersoort u heeft en hoeveel u ervan heeft, waarna er automatisch berekend wordt hoeveel uw ijzer waard is, en dus hoeveel u ermee kunt verdienen.