23 januari 2022

Wat voegt meubelbeslag toe aan jouw meubels?

2 min read

Wist je dat meubelbeslag al eeuwenlang gebruikt wordt? Het heeft een werkende en beschermende functie om meubelen aan te kleden. Waar moet je aan denken als je het hebt over meubelbeslag? Het is niet een woord die je snel tegenkomt. Onder meubelbeslag vallen onder andere scharnieren, sloten knoppen en grepen. Dus eigenlijk alles wat je meubels functioneel laten werken. Maar ook het aanzicht van meubelbeslag mag niet worden vergeten. Het heeft wat dat betreft ook de functie dat het er mooi uit moet zien en moet passen bij je meubels. Daarom heb je meubelbeslag in alle soorten en maten.

De functies van verschillend meubelbeslag

Zoals in de inleiding vermeldt, is naast dat meubelbeslag er mooi moet uit zien, het ook in vele gevallen functioneel moet zijn. Een aantal voorbeelden van functioneel gebruik. Ten eerste zijn er scharnieren. Scharnieren gebruik je om deksels en deuren vloeiend te laten bewegen. En zo worden bijvoorbeeld knoppen en ladegrepen gebruikt om lades te openen. Uiteraard mogen sloten niet ontbreken, waarbij je je waardevolle spullen in een kast veilig weet op te bergen. Dan heb je de slotplaten, een functie die beschermend werkt. Een slotplaat heeft de functie om het hout, of ander materiaal, rondom het sleutelgat te beschermen. Zo maak je geen krassen met je sleutel.

Het vervangen en repareren van meubelbeslag

Toch kan meubelbeslag je meubels niet voor eeuwig beschermen. De scharnieren kunnen breken en slotplaten en knoppen kunnen onverklaarbaar verdwijnen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Door ouderdom moet je meubelbeslag gewoonweg af en toe vervangen. Dat vervangen is mogelijk bij verschillende meubelzaken en op internet vind je genoeg online bedrijven die dat ook doen. Je hoeft je geen zorgen te maken of dit veel geld zal gaan kosten, want bedrijven doen het meestal voor schappelijke prijzen. Al ligt het wel aan de kwaliteit en soort meubelbeslag wat je wilt vervangen.

Klassieke en antieke meubelbeslag in zilver of brons antiek

Het assortiment en aanbod van meubelbeslag extreem groot is. Voor elk knopje en scharniertje is wel wat te vinden. Wil je klassieke meubelbeslag hebben, ook dan vind je hier genoeg aanbod. Zo vind je naast klassieke brons antieke meubels ook veel meubelbeslag in zilver antiek en messing polijst. Als je vooral van klassiek en oud houdt, dan is dit soort meubelbeslag onmisbaar. Het zit hem vooral in de details en je laat je meubel met dat ene antieke deurknopje terug doen verlangen naar oude tijden. Meubelbeslag is wat dat betreft onmisbaar bij je meubels en je kan je helemaal uitleven met een eigen stijl, klassiek of modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *