Wat zijn de kosten van zonnepanelen huren?

Wat zijn de kosten van zonnepanelen huren?

15 januari 2021 0 Door Redactie

Heb jij een groen hart en wil je graag bijdragen aan een groenere wereld? Dan zijn zonnepanelen een goed begin. Het is begrijpelijk als je nieuwe zonnepanelen aanschaffen een te grote investering vindt om zomaar op te hoesten. Gelukkig voor jou is er dan een alternatief, namelijk zonnepanelen huren. Hierbij krijg je zonnepanelen op je dak tegen een vast bedrag per maand. Zo werk je toch mee aan een groenere wereld. Meer weten? Lees dan verder!

Zonnepanelen huren: de voordelen

Zonnepanelen kopen is, zoals reeds beschreven, een flinke investering waar niet iedereen direct de financiële middelen voor heeft. Het grootste voordeel is dus dat je niet veel spaargeld hoeft te hebben om je woning toch van zonnepanelen te kunnen voorzien. Daarnaast word je bij het huren van zonnepanelen volledig ontzorgt. Alles wordt voor je geregeld en je kan uitgaan van kwalitatieve zonnepanelen die op de juiste manier worden gemonteerd. Wanneer er bijvoorbeeld iets stuk gaat, zoals de omvormer, zijn deze kosten voor het verhuurbedrijf en dus niet voor jou.

Zonnepanelen huren: de nadelen

We gaan je niet enkel warm maken met alleen de voordelen. Er komen natuurlijk ook nadelen kijken bij het huren van zonnepanelen. Zo is het minder rendabel dan het aanschaffen van zonnepanelen. Bovendien is het belangrijk om een kleine inschatting te maken van hoelang je nog verwacht te wonen in je huidige huis. Bij het huren van zonnepanelen ga je namelijk een contract aan voor een bepaalde tijd.

Dus wat kost zonnepanelen huren?

De kosten van het huren hangt af van verschillende criteria. Allereerst verschillen de prijzen per aanbieder. Zo kun je bij Enie.nl terecht voor scherp geprijsde huurtarief. Gemiddeld liggen de prijzen per twee zonnepanelen op zo’n 10 euro per maand, echter heb je meer nodig dan twee (afhankelijk van je huishouden). Gemiddeld zul je zo’n 6 tot 8 panelen nodig zijn wat uitkomt op zo’n 30 tot 40 euro per maand.