23 januari 2022

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

2 min read

De opkomst van de velen elektrische vervoersmiddelen is deels ook te wijten aan het aantal voordelen van elektrisch rijden. Zo wil de Europese Unie per 2035 volledig emissievrij rijden en wordt het aantrekkelijker gemaakt voor elektrische bestuurders. Zo krijgen eigenaren van elektrische voertuigen veel meel financiële voordelen en wordt het ook steeds makkelijker gemaakt door de installatie van meer laadpunten langs de weg en in woonwijken. Ook worden er makkelijker vergunningen vrijgegeven voor laadpalen thuis. Bij dat laatste denken we bij Soolutions graag mee aan de juiste laadoptie voor thuis. Zo wordt elektrisch rijden nog makkelijker en gaat het met de juiste aanpak tijd schelen.

De Kosten voor Elektrisch Rijden

Dat de aanschaf van een elektrische auto tegenvalt in prijs, wordt langzamerhand steeds meer bekend. Toch zitten er ontzettend veel voordelen aan het elektrisch rijden. Doordat er meer aanbod op de markt is in elektrische auto’s, neemt ook de concurrentie voor bedrijven toe. Hierdoor wordt er ook meer geconcurreerd in de prijzen en zijn er betaalbare elektrische auto’s op de markt. Ook zijn de afwisselende benzineprijzen geen punt meer wanneer je een laadpaal installatie aan huis hebt. Dan zijn enige kosten de elektriciteitskosten. Een laadpaal thuis is al snel velen malen goedkoper dan een laadpaal langs de weg. Daarvan kunnen de kosten net zo hoog oplopen als bij een normale benzine auto. Voor een elektrische auto ligt de bijtelling gemiddeld 10% lager dan bij een benzine auto. Omdat de overheid graag meer elektrische auto’s op de weg ziet, is de bijtelling voor elektrisch rijden maximaal 12% en dus voordeliger een dan de gebruikelijke 22%.

Elektrisch Rijden Beter voor het Milieu

Naast de financiële compensatie is elektrisch rijden ook nog eens beter voor het milieu. Zo stoot een elektrische auto 35% tot 55% minder uit dan de gemiddelde benzine auto. Stikstoffen en fijnstoffen worden bijna niet uitgestoten aangezien elektrische auto’s geen uitlaat hebben. Ook zijn er voor elektrisch rijden minder grondstoffen uit de aardbodem nodig en wordt de aarde minder uitgeput. Door de vele milieuvoordelen wordt het aantrekkelijker om elektrisch te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *