Wat zijn Torx schroeven? Vind het hier uit!

Wat zijn Torx schroeven? Vind het hier uit!

22 april 2021 0 Door Redactie

Tijdens de corona tijd zitten we meer thuis dan we normaal gewend zijn. Daar komt bij kijken dat we ook niet zo vaak op vakantie gaan, lekker een weekendje weg kunnen of even een bioscoopje kunnen pakken. Je houdt dus heel wat geld en tijd over. Een goed moment om thuis lekker te gaan klussen. Tijdens het klussen heb je natuurlijk al gauw schroeven nodig. Maar dan kom je erachter dat er heel veel verschillende schroeven zijn. Welke schroef is het beste voor jouw klus? In dit artikel kijken we naar de Torx schroeven. Wat is het en wat kun je ermee doen?

Verschillende soorten en maten

Er zijn Torx schroeven, vlonderschroeven, woodies schroeven, spax schroeven en zo kun je nog wel even doorgaan. Maar hoe bepaal je welke schroef je gebruikt? Dat hangt natuurlijk af van de klus die je uitvoert. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij je keuze. Zo is het goed om rekening te houden met de omgeving. Is deze vochtig of juist niet? Ook de hardheid van het houtsoort is belangrijk. Bovendien moet je rekening houden met wat je wil verbinden. Met al deze punten in gedachten kun je beslissen welke schroef voor jou het beste is.

Spaanplaatschroef

Schroeven zijn er dus in allerlei soorten en maten. De verschillen tussen schroeven zijn vaak de kopvorm, schroefdraden en uitvoeringen. De Torx schroef is een spaanplaatschroef. Spaanlaatschroeven zijn de meest gebruikte schroeven. Van deze soort schroef is de Torx schroef op dit moment het meest populair. Handig om dus eens te kijken wat de voor- en nadelen van deze schroef zijn.

Voordelen Torx schroeven

Deze schroef heeft meer kracht dan andere schroeven. Hierom blijft hij langer bruikbaar en slijt hij minder snel uit. De meeste mensen vinden het ook prettiger werken met deze schroef. Dit komt doordat de bit minder snel uit een een Torx schroef schiet. De montage is dus eenvoudiger en veiliger.

Nadelen Torx schroeven

Natuurlijk heeft de schroef naast zijn voordelen, ook een aantal nadelen. Een van de nadelen is dat je veel verschillende Torx schroeven hebt. Zo heb je Torx 20, Torx 30, Torx 40 enzovoort. Nu kun je dat juist hartstikke fijn vinden dat je hierin veel keuzemogelijkheden hebt. Daarentegen heb je veel verschillende bitjes nodig. Je zult dus vaker van schroevendraaier of bitje moeten wisselen.