Werken met OSB klasse 3

Werken met OSB klasse 3

26 mei 2021 0 Door Redactie

Ga je aan de slag met hout? Zorg dan wel dat je het juiste materiaal kiest. Dat doe je bijvoorbeeld door OSB klasse 3 platen te gebruiken. Dit zijn platen die van restmateriaal zijn gemaakt, maar daardoor juist heel sterk zijn. Het maakt het dus wel heel gemakkelijk om datgene te maken wat je er mee voor ogen hebt. De platen zijn in te zetten voor allerlei doeleinden. Dat maakt het dus ook een goede keuze om voor te gaan.

OSB klasse 3

De manier van vervaardigen

Hoe worden de OSB platen eigenlijk gemaakt? Eigenlijk is dit heel simpel. Het zijn platen van restmateriaal. Het zorgt ervoor dat al het hout gebruikt wordt. Dit maakt het 100% duurzaam. De resten hout worden versnipperd en die snippers worden verlijmd en geperst tot er mooie platen uit komen. Zo is juist ook te zorgen dat de platen lekker sterk worden. Je kunt er dus heel gemakkelijk mee aan de slag. Het is daarbij ook zo dat het niet duur is.

Leuk voor het interieur

Het grote voordeel van OSB is toch wel dat het ook leuk is om te gebruiken in het interieur. Daardoor kan je er bijvoorbeeld wanden en panelen mee maken. Dat is wel heel gemakkelijk, want zo kan je het overal voor inzetten. Het is ook nog eens zo dat het relatief eenvoudig te bewerken is. Daardoor is het dus ook gemakkelijk aan te passen aan de wensen en eisen die je hebt. Vrijwel alles wat je voor ogen hebt is er dus mee te maken.