Werkschoenen atlas

Werkschoenen atlas

10 mei 2021 0 Door Redactie

Werkschoenen nodig van het S3-niveau? Neem die van Atlas!

Er zijn diverse beroepen waarbij het heel belangrijk is dat je schoenen hebt van goede kwaliteit. Of beter gezegd, schoenen die stevig zijn en daarmee bescherming bieden aan jou als gebruiker. Deze beroepen komen in vele werkvelden voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zorg, de levensmiddelenindustrie, de bouw, de zware industrie, de transportsector en in de metaalbranche. Goede kans dat je in deze werkvelden de nodige werknemers ziet met werkschoenen van Atlas. Atlas is een merk dat onder andere is gespecialiseerd in het vervaardigen van werkschoenen die voldoen aan wettelijke standaarden. Deze standaarden zijn vastgelegd in diverse niveaus. Het niveau dat het meest bekend is en gevraagd wordt is waarschijnlijk S3. Hieronder lees je meer over dit veiligheidsniveau.

Werkschoenen atlas

Waaraan moeten S3 werkschoenen zoal voldoen?

Werkschoenen die voldoen aan het veiligheidsniveau S3 voldoen aan onder meer de volgende vereisten:

  • Een met staal gevulde neus van de schoen. Zo blijven je voeten beschermd tegen stoten vanaf de voorkant.
  • Een veiligheidszool die de kans op glij- en schuifpartijen zo klein mogelijk maakt.
  • Technieken die de schoenen bestendig maken tegen water en vocht.
  • Een gesloten hiel, zodat ook de achterkanten van je voeten zijn beschermd tegen rond slingerende voorwerpen op de grond. 
  • Technieken waarmee de schoenen antistatisch zijn gemaakt. Onverhoopte elektrische schokken worden dan dus door je schoenen gebroken. Overigens is de aanwezigheid van deze eigenschap niet in alle sectoren verplicht. 
  • Een loopzool met een stroef karakter. Ook dit verkleint de kans dat je ooit over een gladde vloer uitglijdt aanzienlijk
  • Een loopzool met een sterk profiel. Dit is vooral ideaal als je over natte vloeren moet lopen. Je schoenen voeren het overtollige water dankzij het profiel namelijk zo snel mogelijk af.