Woning kopen? Denk hieraan!

Woning kopen? Denk hieraan!

24 maart 2021 0 Door Redactie

Ben je van plan een woning te kopen? Bij het kopen van een woning komt veel kijken. Naast een hoop tijd, kost het je ook een hoop geld. In deze blog zetten we enkele dingen uiteen waar je zeker aan moet denken bij het kopen van een woning. 

Is er een goede cv-ketel aanwezig?

Heb je een woning op het oog en lijkt deze aan aan je verwachtingen te voldoen? Informeer ook naar de staat van de cv-ketel. Is deze toe aan vervanging of kan deze nog enkele jaren mee? En is de cv-ketel in bezit van de huidige woningeigenaar? Het kan namelijk ook zo zijn dat deze gehuurd/geleased is. Als dat het geval is, zul je het bijbehorende contract ook over moeten nemen wanneer je de woning koopt. 

Wil je een nieuwe cv ketel kopen? Kies voor een Remeha cv ketel of een Intergas cv ketel. 

Een goede cv-ketel is erg belangrijk, omdat deze voor warmte in de woning zorgt. Elke keer als je warm water nodig hebt, zal de cv-ketel hier voor moeten zorgen. Dus wanneer je gaat douchen, wanneer je de verwarming openzet of wanneer je warm water wil gebruiken. Bestaat je huishouden uit meerdere mensen? Dan is het goed om te weten of de cv-ketel hier ook voor ingericht is. Wil je bijvoorbeeld dat iemand kan douchen terwijl je op een andere plek ook warm water tapt? 

Is er vloerverwarming aanwezig?

Vloerverwarming is erg fijn om te hebben. Het zorgt voor een geleidelijke warmte (mits er dus ook een goede cv-ketel aanwezig is) en je hebt geen radiatoren meer nodig. Heb je een woning op het oog? Controleer of er vloerverwarming aanwezig is. Als dat niet het geval is, is het een hoop werk om het alsnog te plaatsen.