Zo kies je het juiste deur beslag

Zo kies je het juiste deur beslag

1 januari 2021 0 Door Redactie

Onder het juiste deur beslag verstaan we zowel sloten als scharnieren of deurkrukken. Zijn die duidelijk aan vervanging toe? Dan heb je de keuze uit een groot gamma deur beslag. Je kunt al deze accessoires namelijk perfect aanpassen aan je interieur. Bij een smaakvol en moderne uitstraling zijn deuraccessoires in roestvrij staat (RVS) een uitstekende keuze. Bij een landelijk of industrieel interieur is donker of zwart deurbeslag nooit verkeerd. Om de juiste deursystemen te kiezen hou je best met enkele belangrijke factoren rekening en zeker met de afmetingen van de deur en met zijn draairichting.

Deze producten horen bij het deur beslag

Naast sloten, scharnieren en deurkrukken maken ook hendels, schilden, rozetten, insteeksloten en cilindersloten deel uit van deurbeslag. Onder de term beslag schuifdeur vallen nog andere onderdelen. Het materiaal, de kleur en de afwerking van deze producten zijn doorslaggevend bij je uiteindelijke keuze. De juiste maat is hierbij uiteraard

De deurdikte

De dikte van de deur speelt een belangrijke rol bij je keuze van zowel deurklinken als sloten en scharnieren. In de eerste plaats voor het soort schroeven die je moet gebruiken montageschroeven en voor de afmetingen van de cilinder en van de krukstift van de deurklink.

Het profiel van de gaten

Het gatenprofiel van het oude beslag is eveneens belangrijk voor het plaatsen van nieuw deur beslag. Het gatenprofiel hangt af van de afstand tussen het schroefgat en schroeven op het deurschild.

De afmetingen van het profiel

Dit betreft de afstand tussen het gat voor de cilinder en dat de deurklink. Dat geldt ook voor klaviersloten en speciale wc-sloten.

De doornmaat

Deze maat wordt weergegeven de afstand tussen de voorkant van de voorplaat en het hart van het krukgat of cilindergat. Deze maat varieert 50 millimeter 60 millimeter. Met de juiste doornmaat kies je altijd het slot dat in je deur past.

De juiste draairichting

Deze is doorslaggevend bij je keuze van de juiste scharnieren en deurklinken. Om de draairichting te bepalen kijk je altijd vanaf de plaats van de scharnieren zitten. Zie je de scharnieren zitten? Dan draait de deur de naar je toe. Staan de scharnieren rechts, dan heb je te maken met een rechtsdraaiende deur. Staan ze links dan heb je een linksdraaiende deur.

KFV deur beslag

KFV deur beslag beschermt maximaal tegen inbrekers. Dit Duitse bedrijf staat voor veilig deurbeslag van de hoogste kwaliteit. Van meerpuntssloten tot moderne sluitsystemen. KFV levert efficiënt en innovatief deurbeslag met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.